Ajankohtaista

Sosiaalipedagoginen koiratoiminta -ohjaajakoulutus 25op 2023

Vuoden 2023 koulutuksen haku on käynnissä. Kokoamme 10. vuosikurssin koulutusryhmän ainakin pääkaupunkiseudulle, mahdollisuuksien mukaan myös pohjoisemmaksi. Asia ratkeaa ilmoittautumisten mukaan.

Mikäli olet kiinnostunut opiskelusta, ota yhteys Helenaan helena.prepula@gmail.com ja täytä sähköinen ilmoittautumislomake

SPKT -ohjaajakoulutuksen (25op) 10.vuosikurssi käynnistyy orientaatioviikonlopulla 18.-19.3.2023. Muut koulutuksen lähijaksoviikonloput (la-su) ovat 15.-16.4, 16.-17.9 ja 11.-12.11.2023. Lisäksi pk-seudun ryhmälle järjestetään koirakkofoorumi touko-kesäkuussa. 

Opiskelijalta emme edellytä kasvatus- tai kuntoutusalojen perustutkintoa tai työkokemusta. Koulutukseen voi osallistua koiran iästä riippumatta, myös pennun tai seniori-ikäisen kanssa.

Tietoja koulutuksen sisällöstä löydät sospedkoira.fi -etusivulta.

Pk-seudun koulutuksen ennakkovaraajan hinta on 31.12.2022 asti 2190 € (+alv 24%). Muiden paikkakuntien ennakkovaraajan koulutushinta on 31.12.2022 asti 1850€ (+alv 24%). Koulutus voidaan maksaa osamaksulla korottomasti. 

Lisätietoja helena.prepula@gmail.com

Järjestämme soveltuvuuskartoituksen ohjaajalle ja koiralle SPKT- ohjaajakoulutusta varten pääkaupunkiseudulla 10.12.22 klo 9.30 alkaen. Hinta on 124€ (sis.alv 24%)/ koirakko. Eri ikäiset koirat voivat osallistua, eikä kartoitukseen tarvitse valmistautua ennakkoon. Kartoituksen tulos kerrotaan heti paikan päällä. Osallistuminen ei sido aloittamaan koulutusta, vaan on erillinen tapahtuma. Ilmoittautumiset soveltuvuuskartoitukseen sähköisellä lomakkeella tai anne.vornanen-mitrunen@kotikone.fi

Sosiaalipedagoginen koiratoiminta -koulutus 25op 2022

Vuoden 2022 koulutuksen haku on käynnissä. Kokoamme koulutusryhmiä pääkaupunkiseudulle sekä Tampereelle/ Kuopioon.

-Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteys Helenaan helena.prepula@gmail.com ja täytä sähköinen ilmoittautumislomake soveen. Linkki alla.

Lähijaksoviikonloppujen päivämäärät ovat 12. – 13.2. ja 9. – 10.4. ja 17.-18.9 ja 26.-27.11.22 Lisäksi Helsingin ryhmälle järjestetään koirafoorumipäivä toukokuussa.

Opiskelijalta emme edellytä kasvatus- tai kuntoutusalojen perustutkintoa tai työkokemusta. Koulutukseen voivat osallistua kaikenikäiset koirat.

Tietoja koulutuksen sisällöstä löydät sospedkoira -etusivulla.

Helsingin koulutuksen hinta on 2190 € (+alv 24%). Muiden paikkakuntien koulutushinta on 1850€ (+alv 24%). Koulutus voidaan maksaa useammassa erässä.

Lisätietoja helena.prepula@gmail.com

Soveltuvuuskartoituspäiviä järjestämme tammikuussa 2022 sekä muilla paikkakunnilla tarpeen mukaan, ilmoittautumisviestien toiveiden perusteella. Ilmoittautumiset soveltuvuuskartoitukseen sähköisellä lomakkeella tai varavaihtoehtona suoraan helena.prepula@gmail.com

Sosiaalipedagogisen koiratoiminnan perusteet 10op verkko-opintoina

Tämä koulutusmuoto on erityisen hyvä niille opiskelijoille, joilla ei vielä ole toimintaan soveltuvaa koiraa sekä niille, jotka haluavat ensin rauhassa tutustua sosped koiratoiminnan taustateorioihin sekä toiminnan sovelluksiin ennen ryhtymistä omiin ohjausharjoitteluihin. Voit myöhemmin päivittää koulutuksen laajemmaksi SPKT-ohjaajatason täydennyskoulutukseksi (25op) tekemällä toiminnalliset lisäopinnot (15op) 10 kerran ohjausharjoitteluprosessin merkeissä valitsemassasi kohderyhmässä. Tämä jatkopolku on halutessasi mahdollista heti perusteiden perään.

Perusteiden koulutusillat (8kpl 90min /krt) toteutetaan reaaliaikaisina kohtaamisina verkossa. Itsenäisen työskentelyn osuus pitää sisällään ennakko- ja välitehtäviä, kirjallisuuteen tutustumista, videoiden katselua ja havainnointiharjoituksia.

Hinta: 950€ (sis.alv 24%), mahdollisuus erämaksuun. Suunniteltu seuraava aloitus keväällä 2023. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: johanna.masalin@gmail.com ja helena.prepula@gmail.com

 

Kouluttautuminen SPKT-ohjaajaksi mentorointipolun kautta

Mentorointi on yksilöllistä opiskelua mentorointisuhteessa kouluttajan kanssa, perustuen opiskelijalle laadittavaan HOPSiin. Mentorointisuhteessa on mahdollista hyvittää mahdollisia aiempia aiheeseen liittyviä opintoja. Esim sosiaalipedagoginen hevostoiminta tai sosiaalipedagogiikan yleisemmät opinnot.

Mentorointikeskustelut puhelimitse mentorin kanssa rytmittävät etäopiskelua. Mentoroinnissa on paljon yksilöllistä joustovaraa, opintojen eteneminen ja koulutussummat pilkkoutuvat pienemmiksi kertaeriksi, sellaiselle ajalle kuin toivotaan. Lopputulos eli ohjaajapätevyys on kuitenkin sama kuin ryhmämuotoisessa koulutuksessa. Iso osa teoriaopiskelua on videoluentojen katsomista ja niihin liittyvien tehtävien tekemistä, joten sinulla on ikään kuin oma ryhmä matkassa mukana. Myös muita mentoroitavia on opiskelemassa samaan aikaan, joten järjestämme myös mentoroitavien vertaiskeskusteluja kokemusten ja näkemysten vaihtamista varten. Riippuen mahdollisista hyväksiluvuista mentorointimuotoisen opiskelupolun kustannus muodostuu n. 970 euron ja 2100 euron välimaastoon. Lisätietoja Helenalta p.040-5017955 ja helena.prepula@gmail.com

Sosped Koira koulutus 25op Helsinki 2022

Sosiaalipedagoginen koiratoiminta -koulutus 25op Helsinki 2022

Vuoden 2022 Sosped Koira -koulutuksen haku on käynnissä. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteys Helenaan (helena.prepula@sosped.fi ja/ tai täytä sähköinen ilmoittautumislomake soveen. Linkki alla.

Lähijaksoviikonloppujen ajankohdat ovat maaliskuu, huhtikuu, toukokuu (1pv), syyskuu ja marraskuu 2022.

Opiskelijalta emme edellytä kasvatus- tai kuntoutusalojen perustutkintoa tai työkokemusta. Koulutukseen voivat osallistua kaikenikäiset koirat.

Tietoja koulutuksen sisällöstä löydät sospedkoira -etusivulla.

Helsingin koulutuksen hinta on 2190 € (+alv 24%). Koulutus voidaan maksaa useammassa erässä.

Lisätietoja helena.prepula@sosped.fi

Ilmoittautumiset soveltuvuuskartoitukseen sähköisellä lomakkeella tai varavaihtoehtona suoraan helena.prepula@sosped.fi

 

Koira-avusteisen työn yleisenä tavoitteena on tuoda iloa ja toimia kokoavana, ryhmähenkeä kohottavana voimana.

Liity uutiskirjeeseemme

Sosped Koirakoiden kuulumisia voit seurata julkisessa FB-ryhmässä Sosped Koira >>